Site Loader
veiligheidsbril op sterkte

Nu de corona crisis in volle gang is, wordt veilig kunnen werken nog veel belangrijker. Werknemers willen graag zeker weten dat ze veilig zijn op werk en in dit geval het corona virus niet op zullen lopen. Werkgevers vinden dat natuurlijk ook erg belangrijk zodat niet het hele kantoor straks ziek thuis zit. Veilig werken was voor veel bedrijven altijd al belangrijk. Denk aan bedrijven in de bouw of bedrijven in labs. Daarom zijn er altijd allerlei veiligheidsmiddelen op de markt en deze bedrijven hebben het nu nog drukker.

Veiligheidsmiddelen zoals een veiligheidsbril op sterkte
Per beroepsgroep is het verschillende welke veiligheidsmiddelen er belangrijk zijn. Een veiligheidsbril op sterkte kan bijvoorbeeld erg belangrijk zijn in labs. Werknemers die normaal een bril hebben moeten natuurlijk niet een veiligheidsbril eroverheen zetten, want dan is het juist niet meer veilig. De kans om deze te verliezen of dat het vervelend is voor de werknemer is dan heel groot. Daarom is er de veiligheidsbril op sterkte bedacht! Dit is een veiligheidsbril en dan helemaal aangepast naar de sterkte die de werknemer nodig heeft. Op deze manier hoeft hij dus alleen deze bril op en kan hij zijn eigen bril af zetten. Zo wordt er een veilig werksfeer gecreëerd!

veiligheidsbril op sterkte

Andere voorbeelden van persoonlijke beschermingsmiddelen
Naast het bovengenoemd veiligheidsmiddel zijn er nog tal van persoonlijke beschermingsmiddelen te noemen. Denk bijvoorbeeld aan gehoorbescherming voor mensen die werken met veel geluid, het is dan natuurlijk erg belangrijk dat de oren beschermd worden zodat er geen gehoorschade opgelopen wordt. Of denk aan de brandweer, zij moeten brandwerende kleding aanhebben om zo optimaal beschermd te zijn bij een brand. Een ander voorbeeld zijn ademhalingsmaskers. Deze zijn bijvoorbeeld in de zorg erg belangrijk, nu ook met de huidige corona crisis zodat de medewerkers beschermd worden tegen ziek worden door een virus zoals het corona virus. Heel fijn en belangrijk dat al deze persoonlijke beschermingsmiddelen bestaan.