Site Loader

Werk je in een of meerdere loodsen waar vaak veel lawaai en herrie is? Dan is het goed om te kijken naar goede gehoorbescherming. In de meeste gevallen vergoed je werkgever de aanschafkosten van je gehoorbescherming. Dit komt doordat het van groot belang is dat je goed genoeg beschermd bent tijdens het werken. Otoplastieken zijn de perfecte gehoorbeschermersĀ  doordat ze op maat worden gemaakt.

Wettelijk verplichte gehoorbescherming

De verordening Persoonlijke beschermingsmiddelen 2016/10/EG is lawaai een onomkeerbaar gevaar voor je gezondheid. Hierdoor is het van belang dat er bij 80 dB(A) verplichte gehoorbescherming is voor werknemers. Er bestaan veel verschillende soorten beschermingsmiddelen voor je oren, maar het is wel van belang dat je jouw werknemers optimale bescherming tegen geluid krijgen.

Hiervoor zijn otoplastieken ontwikkeld. Doordat vooraf de gehoorgang wordt opgemeten en afgedrukt door audiciens zitten deze veel fijner in het oor dan normale beschermers. Daarnaast werken de otoplastieken beter als het gaat om geluiden dempen. Doordat ze naadloos aansluiten in je oren zorg je voor de meeste en beste bescherming.

Goed communiceren met otoplastieken in.

Als je in een hal of een loods aan het werk bent is het belangrijk dat je goed kunt communiceren met medewerkers. Als ze gebruik maken van otoplastieken dan is de demping optimaal, maar kunnen ze gewoon met elkaar praten. Dit zorgt ervoor dat de efficiƫntie van je werknemers omhoog gaat. Daarnaast hoeven de werknemers niet bij elk gesprek de gehoorbeschermers uit hun oren te halen wat erg vervelend werkt.

 

Otoplastieken vervangen

Doordat ouder worden invloed heeft op de gehoorgang, en deze verandert naarmate de leeftijd omhoog gaat. Je oor is nooit volgroeid, maar de meeste veranderingen aan de gehoorgang vinden plaats als je nog in je kinderjaren zit. Hierdoor kan het zijn dat de demping die de otoplastieken geven verminderd. Het is dus van belang dat deze na een paar jaar vervangen worden om zo de bescherming van je gehoor te kunnen garanderen, en ervoor zorgen dat je op je werk geen gehoorschade oploopt.