Site Loader

Er is niks ergers dan niet goed kunnen horen. Otoplastieken kunnen voorkomen dat je gehoorschade oploopt op de werkvloer. Uiteraard kunnen ze ook thuis gedragen worden maar daar zullen ze minder nut hebben. Op festivals of in clubs kan het wel weer handig zijn om ze hier ook te dragen. De muziek staat hier altijd zo hard dat gehoorschade na een lange tijd onvermijdelijk is. Zodra je eenmaal last van je oren hebt kan het niet meer herstellen. Het is daarom belangrijk om deze otoplastieken vroegtijdig aan te schaffen. 

Hoeveel kosten otoplastieken?

De kosten van de otoplastieken zullen voor de meeste mensen nogal tegenvallen. Honderd euro voor een paar oordoppen is niet niks. Echter is het wel een goede investering want het gaat om je gezondheid. Je gezondheid is het belangrijkste ter wereld en daar zou geen geld boven moeten staan. Gelukkig moeten beschermingsmiddelen vaak niet aangeschaft worden door werknemers maar door de werkgever. Dit bespaart de particulier een hoop geld. Bedrijven hebben vaak toch meer geld te besteden en ze kunnen het dus wel missen. Ten slotte zal bescherming ook nog wel eens in de arbeidsvoorwaarden kunnen staan waardoor het zelfs verplicht is. De werkgever kan er dan niet meer omheen.

Hoelang zijn de oordoppen bruikbaar?

Otoplastieken zijn helaas niet voor een onbeperkte tijd te gebruiken. Je oren veranderen heel langzaam van vorm waardoor de oordoppen op een gegeven moment gaan irriteren. Als dit het geval is wordt het tijd om een nieuwe meting van de oren te maken en dan gelijk nieuwe oordoppen te bestellen. Dit zal na ongeveer 5 jaar zo zijn, in het ergste geval al na 2 jaar. Mocht het nog niet duidelijk zijn wat de oordoppen kunnen bieden, kun je altijd meer informatie op het internet verkrijgen.