Site Loader

Een berm langs de weg is soms kilometers lang. Om dit met de hand te gaan snoeien of met een klein tractor maaiertje is onbegonnen werk. Toch is het wel belangrijk om de berm kort te houden. Hiervoor wordt een klepelmaaier gebruikt. Een klepelmaaier wordt bevestigd op de voorkant van een tractor. Hierdoor hoeft u alleen maar langs de berm te rijden en de maaier doet het werk voor u. Dit scheelt u naast tijd ook veel energie. Voor het verkeer is het erg prettig als de wegkanten kort zijn. De hoge begroeiingen trekken insecten als vliegen aan. In het voorjaar en in de zomer kan dit bijvoorbeeld fietsers erg tot last zijn. Daarom is het belangrijk de berm regelmatig te maaien.

 

De werkwijze van de klepelmaaier

Een klepelmaaier werkt samen met een tractor. De tractor zorgt voor het grote motor vermogen van de machine. Dit is nodig zodat grote takken of afval geen hindernis zullen vormen tijdens het maaien. De machine bestaat uit verschillende roterende onderdelen. Deze zogenaamde klepels maaien de begroeiing helemaal fijn. Vervolgens blijven de resten liggen, wat weer zorgt voor verrijking van de bodem. Zo blijft de grond continu in goede conditie.

 

Het aanbod

De klepelmaaier wordt aangeboden in merken zoals Herder, Votex en Omarv. Ook zijn er verschillen in de maaier. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zijklepelmaaier, vlakklepelmaaier, armklepelmaaier, een maai-laad combinatie of een driedelige klepelmaaier. Het hangt af van het soort berm of gras dat u wilt gaan snoeien, welke geschikt voor u is. Daarnaast kunt u kiezen tussen een eerstehands of tweedehands machine (een zogenaamde occasion). Het verschil hierin is dus dat bij de een de machine al gebruikt is. Een ding is zeker: het maaien van de begroeiing is nog nooit zo eenvoudig en snel gegaan. Het zal u dus zeker verrijken in uw werkzaamheden. Hierdoor heeft men geen last meer van het hoogstaand gras.