Site Loader

Het vervoeren van spullen tegenwoordig is een stuk ingewikkelder dan dat het vroeger was. Er zijn nu een tal aan regels en wetten aan verbonden die het misschien net wat lastiger maken. Het hangt natuurlijk af van het aantal producten en de grootte van de producten. Toch is het tegenwoordig ook een stuk moeilijker om kleine voorwerpen op te sturen. Er zijn verzendkosten en regels aan verbonden. Grote aantallen zijn nog wat ingewikkelder. We verzenden en ontvangen graag zo efficiënt mogelijk. Dit houdt in: op de snelste en goedkoopste manier. Steeds meer houden we ons bezig met duurzaamheid en met het milieu. Met die twee zaken in gedachten, verzenden we bijvoorbeeld geen halflege containers meer, maar doen we aan groupage. Wat zijn hier de voordelen van?

Een tal van voordelen

Er zijn eigenlijk heel veel voordelen aan groupage. Allereerst natuurlijk het milieu, waar we rekening mee houden door geen halflege ruimtes leeg te laten. Dit gaat dus gepaard met duurzaamheid. Het scheelt verdere transport en dus ook brandstof. Verder is het nu ook mogelijk om goedkoper te verzenden. Wanneer jij ervoor kiest om jouw verzending bij een andere verzending te plaatsen, bespaar je heel wat kosten. Natuurlijk is het ook mogelijk om jouw spullen apart te verzenden. Je moet er dan echter wel rekening mee houden dat het een stuk duurder wordt. Tegelijkertijd is het wel verstandiger om je bezig te houden met het milieu, en is het dus vrij milieu onvriendelijk als jij je spullen apart verzend. Zeker een punt om rekening mee te houden tegenwoordig.

Groupage – begin jij er al aan?

Heb jij het gevoel dat jouw logistieke proces wel een boost kan gebruiken? En denk jij dat je op een nog efficiëntere manier je spullen kunt vervoeren? Wacht dan niet af, en onderneem actie. Informeer naar de opties, en wie weet ben jij binnenkort bezig met de methode.