Site Loader
Vloer

Ben je sinds kort eigenaar geworden van een nieuwe loods of een bestaand pand waar je de huidige capaciteiten en bedrijvigheid mee wil vergroten? Dan is het goed om van tevoren na te denken over de inrichting. Door een logische en doordachte inrichting bespaar jij je personeel een hoop tijd en ellende. Het inrichten kan natuurlijk eerst op papier getekend worden. Als je het in de praktijk gaat brengen is het handig om belijning aan te leggen om je personeel te helpen.

Belijning bij de dokken

Allereerst is de belijning buiten het pand belangrijk voor vrachtwagens en personeel van je bedrijf. Hierdoor hebben de chauffeurs een beter idee of ze goed voor het dok staan om te lossen, en daarnaast weet je personeel waar het wel en niet kan parkeren. Doordat er geen auto’s in de weg staan kunnen leveranciers sneller producten leveren.

Belijning in het pand

In je bedrijfspand is het vaak handig om belijning aan te leggen. Zeker als er veel wordt gereden met elektrische pompwagen en heftrucks is het van belang dat er duidelijke lijnen op de vloer staan die vertellen waar ze rijden. Ook kun je hiermee de rijrichting bepalen in een pad, of belangrijke looppunten markeren. Hierdoor wordt het pand een stuk veiliger. Doordat mensen beter opletten bij gemarkeerde punten zullen hier minder snel ongelukken gebeuren.

Belijning bij het oplaadpunt

Als je een bepaalde plek hebt waar je al je machines op laadt, dan is het verstandig om ook hier te kiezen voor belijning op de vloer. Zo zien de orderpickers en heftruckchauffeurs goed waar ze hun bolides kunnen parkeren. Hierdoor ontstaat er geen chaos van door elkaar staande apparaten, en daarnaast wordt deze plek dan op de meest efficiënte manier in gebruik genomen. Er kan zelfs gewerkt worden met belijning, nummers op de vloer of op de muur om het extra duidelijk te maken waar elke machine moet staan.